Ведеться планомірна робота щодо формування навичок культури харчування дошкільнят згідно програмових вимог. З цією метою створені відповідні умови: всі групи забезпечені посудом, столовими приборами, скатерками, серветками. Вихователі систематично проводять освітні заходи: ігри, вправи, бесіди, заняття щодо формування культурно-гігієнічних навичок під час харчування. За кожною дитиною закріплене згідно її зросту постійне місце за столом.
Перед кожним прийомом їжі стіл сервірується згідно меню. З двохрічного віку дітей привчають користуватися серветкою. На четвертому році життя навчають користуватися виделкою, на п’ятому році – столовим ножем.
Дошкільників вчать сідати за столи охайними, з вимитими руками, користуватися столовими приборами. Починаючи з молодшого віку по групах організоване чергування по сервіруванню столів і прибиранню посуду з використанням санітарного одягу (фартушки, косинки).
Робота чергових, якість сервіровки столу та навички культури харчування контролюється сестрою медичною старшою, вихователем-методистом та завідувачем.
Кiлькiсть переглядiв: 39