• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами художньо – театралізованої діяльності.

Розвиток творчих здібностей дошкільників засобами художньо – театралізованої діяльності.

2013-10-20

У розмаїтті засобів впливу на формування особистості дитини дошкільного віку важливе місце посідає театр. Цей особливий вид мистецтва органічно поєднує у собі художнє слово, драматичну дію, музику, живопис і літературу. Театр допомагає дитині глибше пізнати себе, свій внутрішній світ, спонукає її до самовдосконалення, викликаючи естетичні почуття та емоції, розширює світогляд та мовленнєві здібності.

Під час театралізованої діяльності формуються особистісні моральні якості, долаються недоліки: сором'язливим та невпевненим у собі дітям театр допомагає зняти нервове напруження, подолати сумніви щодо себе, повірити у власні сили, невгамовним - навчитися витримки. Театр - це високий рівень естетичного виховання, позитивного впливу на емоційну сферу дитини, він акумулює життєву мудрість, оптимізм, енергію народу.

І тому педагоги нашого дошкільного навчального закладу великого значення надають театралызоваій діяльності дошкільників. Широко використовують у роботі народні та авторські казки. Адже казка - активна естетична творчість, вона починається з простої розповіді й переходить у вищу форму - інсценівку.

/Files/images/SAM_3153.JPG/Files/images/SAM_3149.JPG/Files/images/SAM_3146.JPG

/Files/images/DSC03005.JPG/Files/images/DSC03004.JPG/Files/images/DSC03003.JPG/Files/images/DSC02999.JPG/Files/images/DSC02994.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 61