• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Педагогічна студія для вихователів інклюзивних груп ЗДО БМТГ на тему: «Освітня мнемотехніка як ефективна технологія розвитку дітей з особливими освітніми потребами».

Педагогічна студія для вихователів інклюзивних груп ЗДО БМТГ на тему: «Освітня мнемотехніка як ефективна технологія розвитку дітей з особливими освітніми потребами».

2022-11-29

/Files/images/02022/11/pedstudya/Заголовок.jpg

29.11.2022 на базі Білоцерківського закладу дошкільної освіти №15 «Мрія» відбулось засідання педагогічної студії для вихователів інклюзивних груп ЗДО БМТГ на тему: «Освітня мнемотехніка як ефективна технологія розвитку дітей з особливими освітніми потребами».

Куртішова Інга, практичний психолог ЗДО №15 «Мрія», розкрила присутнім зміст поняття «мнемотехніка», її історію. Познайомила педагогів з інноваційною технологією «Освітня мнемотехіка», її автором Г.Чепурним, методами і прийомами.

Доповідач Тлостюк Ольга, вихователь логопедичної групи, поділилася власним досвідом роботи з розвитку мовлення дітей з мовленнєвими проблемами. Розкрила структуру мнемотехніки: мнемоквадрати, мнемодоріжки, мнемотаблиці. Детально ознайомила як вихователю працювати з мнемотаблицею. Продемострувала присутнім власні розробки: закодовані вірші, розповіді, казки В. Сухомлинського. Педагоги мали змогу переглянути відеозаписи роботи з дітьми.

Доповідач Андрійчук Любов, вихователь логопедичної групи, ознайомила присутніх з посібником Г. Чепурного «Числа та їх таємниці», розповіла про власний досвід впровадження прийому мнемотехніки «Цифрообраз» в роботі з дітьми по засвоєнню назв цифр та складу числа.

Присутні мали змогу відчути на власному досвіді дію методики, як швидко запам’ятовуються вірші, скоромовки, загадки, казки, які закодовані в малюнки; вправлялися в складанні розповідей з використанням мнемоквадратів, візуального розкладу для дітей з ООП.

/Files/images/02022/11/pedstudya/Презентация на сайт.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 38