• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Консультація на тему:"Види дитячої праці. Значення трудової діяльності для розвитку особистості дітей дошкільного віку"

Консультація на тему:"Види дитячої праці. Значення трудової діяльності для розвитку особистості дітей дошкільного віку"

2013-01-30

В нашому садочку відбулась консультація для педагогів, присв’ячена темі: «Види дитячої праці . Значення трудової діяльності для розвитку особистості дітей дошкільного віку». Підготувала і провела консультацію вихователь старшої групи «Горобинка» Бойко Н.І.

Ніна Іванівна розповіла, що праця – це найважливіший засіб виховання, починаючи з дошкільного віку. В процесі трудової діяльності формується особистість дитини, складаються колективні взаємини.

Праця дітей дошкільного віку є найважливішим засобом виховання. Весь процес виховання дітей у дитячому саду може і повинен бути організований так, щоб вони навчилися розуміти користь і необхідність праці для себе і для колективу. Ставитися до роботи з любов'ю, бачити в ній радість - необхідна умова для прояву творчості особистості, її талантів.

Праця - завжди була основою для людського життя і культури. Тому й у виховній роботі праця повинна бути одним із самих основних елементів.

Праця розвиває людину фізично. І, нарешті, праця повинна приносити радість, доставляти щастя, благополуччя. Ще можна сказати, що праця- це прояв турботи людей один про одного.

У дошкільному віці праця є різноманітною за змістом, передбачає використання різноманітних можливостей дитини. Основними видами дитячої праці є самообслуговування, господарсько-побутова праця, праця в природі, ручна (художня) праця. Всі вони мають певні можливості для вирішення виховних завдань.

Кiлькiсть переглядiв: 152